Siis kana ja sitruunakuskus ensin ns. normaalisti ja sitten seuraavana päivänä jämistä salaatiksi. Molemmat maistuivat tosi herkulle, mutta salaatti oli ehkä sittenkin suosikkini monipuolisuutensa ansiosta.

Chermoula -kanan ohje (taattua Delicious-materiaalia viimeisimmästä numerosta - helppoa ja maistuvaa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Viiltele 8 kanankoipea (meidän lähikaupasta ei löytynyt tällä kertaa maustamattomina kuin rintafileitä, siksi niitä). Valmista marinadi sekoittamalla 3 valkosipulinkynttä, 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl hunajaa, 3 rkl sitruunamehua (tai yhden sitruunan kuori), 1,5 rkl jeeraa, 1 rkl paprikajauhetta ja 0,5 rkl chilijauhetta. Lisää vielä suolaa ja laita kanapalat marioitumaan n. 15min ajaksi.

Kypsennä marinadin kera uunipannulla puolisen tuntia tai kunnes kypsiä.

Seuraavan päivän salaattiin lisättiin sitten tietysti kanan lisäksi loppu kuskus, vihersalaattia, oliiveja, fetaa, tomaattia, cashew pähkinöitä ja päälle oliiviöljy-sitruuna-kastiketta. NAM !