Tuosta samaisesta Humminbird Bakeryn leivontakirjasta bongasin tämänkin reseptin ja hiukan muokkaamalla sain kaapista löytyvillä aineilla herkkua teehetkiin. Oli muuten yllättävän hyvää ja varsinkin päivän parin seisseenä. Pysyi paremmin koossakin, kun alkuun oli vähän turhankin murenevaista.

 

170g suolatonta voita

vajaat  2dl ruokosokeria

pari isoa ruokalusikallista mustaherukkahilloa

2 munaa

2,5 dl jauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 tl kanelia

pari isoa kourallista paahdettuja pähkinöitä (meiltä löytyi kaapista maapähkinöitä ja cashew-pähkinöitä) Poltin ne paahdettaessa vähän liikaakin, mutta niistä tuli aika kiva säväys kakkuun juuri tuon hiukan palaneen maun ansiosta.

suklaahippuja kourallinen

pari omenaa kuutioina

Hiero voi, sokeri ja hillo vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan.  Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinan sekoittaen tasaiseksi. Lisää vielä pähkinät, suklaa ja omenakutiot.

Laita taikina jääkaappiin ja anna seisoa mielellään yön yli.

Kuumenna uuni 170 asteeseen.

Laita taikina kakkuvuokaan ja paista 50-60min. Tarkista tikulla kypsyyttä.