Tätä pastaa tehdään meillä, jos ei nyt ihan joka viikko, niin ainakin pari kertaa kuukaudessa. On se sen verran herkullista. Niin piti tehdä tänäänkin, kun - VOI KAUHISTUS - lähikaupassa ei ollutkaan luomusitruunoita. Melkein jo iski paniikki, mutta sitten silmiin osuivat luomulimet ja yrttihyllystä korianteri ja INSPIRAATIO iski. Tehdäänpä oriental-versio. Hyvä oli, että tehtiin. Jatkossa tulee olemaan vaikea valita, että kumpaa lempipastaa oikein sitten aina tehdään...

Siis, laita pastavesi kiehumaan.

Raasta 1 limen kuori ja purista mehu pannulle. Lisää vähän sitruunan mehua (meillä löytyi yksi puolikas vielä jääkaapista) ja oliiviöljyä. Puolita haluamasi määrä kirsikkatomaatteja. Ripottele sekaan kuivattua chiliä (tuorekin käy toki).  Kun laitat spagetit veteen niin pistä hella miedolle lämmölle pannun alle.

SIlpo nippu korianteria ja revi ilmakuivattua kinkkua (ei Parman vaan sellaista vähän rustiikimpaa) suikaleiksi. Paahda cashew-pähkinöitä.

Sekoita pasta pannuun ja lisää sekä kinkku että korianteri. Sekoita vielä vähän ja annostele lautasille. RIpottele pähkinöitä reilulla kädellä päälle.

Tuck in !

 

p.s kyllähän tavallisestakin sitruunasta voi periaatteessa käyttää kuoren kunhan pesee ja harjaa hyvin lämpimällä vedellä...