Syyskuun Gloriassa Jari Peltonen esitteli lempireseptejään ja niistä yksi oli jo Auguste Escoffierin aikoinaan määrittelemä tonnikalamunakas sardellivoilla. Kuulosti helpolta, nopealta ja tietysti herkulliselta - kaikki kolme nykyisin ehdottomia vaatimuksia meidän perheessämme.

Kannattaa kokeilla. Yksinkertaisista aineksista syntyi ihana makuelämys ja tätä tullaan ehdottomasti tekemään toistekin. Vierelle tehtiin yksinkertaista salaattia ja päälle aseteltiin hiukan rucolaa.

8 kananmunaa

1 tlk tonnikalaa oliiviöljyssä

suolaa

valkopippuria

anjovisvoi : 50g voita, 4 sardellifilettä ja 1 rkl silputtua ruohosipulia

Sekoita haarukalla keskenään munat, tonnikala öljyineen ja mausteet. Jos tonnikala on kovin suolaista, käytä suolaa varoen.

Sekoita pehmennetty voi ja hienonnetut sardellit keskenään. Lisää joukkoon ruohosipuli. Laita maustevoi kylmään munakkaan paistamisen ajaksi.

Paista munakas niin, että se pysyy melko paksuna ja on sisältä kostean kuohkeaa. Leikkaa jokaiselle ruokailijalle annospala ja laita nokare sardellivoita päälle.

 

EDIT : korjasin anjoviksen sardelliksi - muistin nimittäin yht'äkkiä, että anchois ranskaksi ei suinkaan ole anjovis suomeksi vaan sardelli... yleinen virhe, joka johtaa vääränlaisen kalan käyttöön. Suomalainen anjovis, kun on huomattavasti isompaa kuin sardelli eikä sillä tule ollenkaan samanlaista lopputulosta...