Meidän piti mennä vappuna ystäväni uuden kodin pihalle nyyttäreihin ja siksi olin valmistautunut viemään sinne jotain makeaa. Kuten tavallista, lapset kuitenkin sairastavat aina silloin, kun olisi jotain juhlia tiedossa eli tällä kertaa esikoiseen iski suhteellisen raju vatsatauti. Ei siinä silloin mihinkään kylään lähdetä.

No, piirakkapohja (suklaakakun ohjeella) oli jo tehty, joten siinä sitten kokeilin eri juttuja kotitarpeiksi.

Leikkasin kääretorttulevyn paksuisen pohjan kahteen osaan, laitoin väliin vadelmahilloa ja valkosuklaaganachevispivaahtoa. Heh, varsinainen sanahirviö, kuten oli kyllä kyseinen vaahtokin. Ajatuksissani laitoin ganacheen liikaa kermaa ja se taas tarkoitti sitä, ettei vaahdottunut. Onneksi vaniljakreemijauheella sai sentään vähän kiinteämmäksi...

IMG_0750.jpg

Tuo suklaakoristekelmu (Have Your Cake and Eat It-nettikaupasta) on kyllä tosi kätevää ja helppoa käyttää (kunhan mittaa, että minkä korkuista oikeasti olisi tarkoitus laittaa... ;-) Mansikkamäen Ebellä on oikein yksityiskohtaiset ohjeet blogissaan, joten en niitä tähän laita, mutta voin suositella. Näyttävää ja niin helposti, ettei sitä ainakaan kannata vieraille kertoa - menee vaikutus pilalle...

No, kakun päälle sitten pläjäytettiin suklaaganache ja vadelmia. Maistamisen jälkeen totesin, että vadelmia tarvitaan paljon enemmän ja tyhjensin loputkin pakkaspussista.

Lopputulos ei ehkä ole hurjan ammattimaisen näköinen, mutta maut ovat kyllä jotenkin kohdallaan.

IMG_0751.jpg

Lopusta sulatetusta suklaasta (Fazerin tummaa block -suklaata) tein ensimmäistä kertaa elämässäni suklaakiemuroita. Laitoin suklaan pieneen muovipussiin, leikkasin kulman auki ja annoin mennä. Hetken kesti saada tuntumaa, mutta olen oikeastaan aika ylpeä parista onnistuneesta koristeestani.

IMG_0747.jpg