Synttärijuhlilla tarjottiin myös muffinsseja. Kahvikaakaomuffinsseja ja vadelmamuffinsseja. Molemmissa valkosuklaakuorrutus (löytyy jo kahvikaakaomuffinssien linkin takaa). Tein kuorrutusta 200g valkosuklaamäärällä ja siitä riitti 12 kahvimuffinssin ja 18 vadelmamuffinssin kuorrutukseen sekä vielä leijonakakun täytteen maustamiseen.

Päälle suihkauttelin pronssia ja kultaa. Kuvassa näyttävät lähinnä tahroilta, mutta todellisuudessa kimalsivat ihan kivasti.

Vadelmamuffinsseista tuli ihanan "sienimäisiä" ja kosteita ja smetana tuntui herkullisena happamuutena...

IMG_1178.jpg

Vadelmamuffinssien kakkuohje Kotiliedestä...
Lehden mukaan tästä tulisi 12 kpl, mutta meillä kyllä taikina riitti 18 muffinssiin.

125g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
250g smetanaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 l vadelmia

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan kuivat aineet, maito ja smetana. Lisää vadelmat ja sekoita varovasti.

Annostele taikina muffinipellille ja paista 200 asteessa nm 20-30 min.

Koristele valkosuklaakuorrutuksella.