Ainakin käymässä...

Remontti on edelleen kesken - huokaus-. Piti olla valmis jo tällä viikolla, mutta eipä vaan ole. -toinen huokaus-

Ruokaa on kuitenkin saatava remontinkin aikana, joten täytyy tästä vähitellen taas laittaa näkyviin niitä tekeleitä, joista on tullut kuva otettua.Sinänsä meillä ovat kyllä toistuneet viime aikoina aikaisemmat reseptit. Hummusriippuvuus jatkuu ja leipääkin on tullut leivottua ainakin kerran viikossa.

Tässä ensimmäisenä uusista eilisen porsaanlihamunakkaat kirjasta "Korianteria ja sitruunaruohoa"

Ohje alla sellaisena kuin me sen teimme.

6 kananmunaa

pieni loraus kalakastiketta

180g possun filettä

3 pientä helmisipulia

2 valkosipulinkynttä palasina

pikku nippu korianteria

öljyä paistamiseen

dippiin : kalakastiketta (vajaa desi), limemehua (loraus) ja silputtu chili

 

Hienonna possunlihaa hiukan tehosekoittimessa ja leikkaa sipulit pieniksi paloiksi. Lisää loput aineet ja anna surrata, kunnes tuloksena löysä munakasmassa. Kannattaa miettiä, miten paljon haluaa esim lihan tuntuvan palasina munakkaassa. Minä en asiaa miettinyt ja lopputuloksena oli munakkaita, joissa ei oikein tiennyt lihaa olevankaan... hyviä tietysti sellaisinakin.

Paista munakkaat. Meillä tehtiin lettupannussa niin tulivat mukavan pieniksi.

Dippikastike on kalakastikkeen vuoksi tosi suolaista, joten kannattaa itse maistella, miten haluaa tuon limen ja kalakastikkeen suhteen määritellä. Ja tehdä kastike hyvin etuajassa, että chili ehtii kunnolla maustamaan.

Maukas iltaruoka (tai lounas - miten vaan) kun pistää lisäksi raikasta salaattia.