Tästä leivästä on hyvin nopeasti tullut meillä varsinainen suursuosikki. Ollaan tehty jo heinäkuun aikana varmaan viisi kertaa ja tarjottiin ristiäisissäkin leipänä. Ihanan pehmeää ja maukasta, varsinkin maitoon tehtynä ja spelttijauhoja vehnän lisäksi laitettuna. Sopii sekä makean hillon alle, voileipiin että tietysti salaatin tai keiton seuraksi.

Kun Glorian ruoka ja viini -lehden leipäohjeesta on kyse, onnistuu tietysti aina !

Tässä resepti niin kuin sen tein eli hitusen muokattuna Glorian vinkkien mukaan.

5 dl kevytmaitoa

1 ps kuivahiivaa

1/2 dl rypsiölyä

3 rkl hunajaa

1 1/2 tl suolaa

n. 6 dl vehnäjauhoja

3 dl spelttijauhoja

3 dl kaurahiutaleita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita kaurahiutaleet joukkoon.

Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot maidon joukkoon. Sekita taikinaksi.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä leivinpaperille. Pistele haarukalla ja painele 24 palaan veitsellä tai taikinaleikkurilla. Anna kohota peitettynä noin 30min.

Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Leipä on parhaimmillaan uunituoreena, mutta maistui hyvältä myös pakkasesta otettuna ja mikrossa lämmitettynä. Mikro on usein muutenkin aika hyvä leivän kosteuttajana :-)