Minun piti aloittaa kolmen päivän raakaravintodieetti Englannin reissun jälkeen. Söinkin yhden aamupalallisen marjoja ja hedelmia, mutta jo lounaalla töksähti dieettisuunnitelma lähikaupan avokadojen huonoon kuntoon. Sitä paitsi, kolme päivää ilman jäätelöä lienee hellesäällä ja kesälomalla kohtuuton vaatimus...  Huonoa omatuntoa potiessani sitten tartuin kuitenkin Elle à table - lehden kevätrulla ohjeeseen. Muokkasin vähän ja sitten herkuteltiin. Erittäin suositeltavaa kevyttä kesäruokaa.

Testasin muutamaa eri versiota ja tässä alla niistä ehdottomasti paras (kuvassa näkyy muutamassa rullassa ohjeen mukaisesti mozzarellasiivuja, mutta meistä ne eivät maistuneet eivätkä muutenkaan tuoneet mitään lisäarvoa...) :

5 pientä porkkanaa

1 pieni kesäkurpitsa

1 pieni kurkku

10 retiisiä

kourallinen rucolaa

mung-pavun ituja

paketillinen riisipaperiympyröitä

seesamiöljyä

kastike :

1 valkosipulinkynsi siivutettuna

1 chili pilkottuna renkaiksi (siemenet mukaan)

1 rkl ruskeaa sokeria

2 rkl Thai kalakastiketta

2 rkl limemehua

1 rkl valkoviinietikkaa (tai riisietikkaa)

Sekoita kastike ensimmäiseksi maustumaan.

Kuori kasvikset ja leikkaa ne suikaleiksi (retiisit siivuiksi). Kuumenna pannussa vettä kiehuvaksi, lisää iso hyppysellinen suolaa ja kiehauta kasviksia (paitsi rucolaa ja ituja)  n.5min. Kaada kasvikset lävikköön ja huuhtele heti kylmällä vedellä (tai laita kulhoon kylmään veteen hetkeksi). Valuta hyvin ja lisää idut. Sekoita joukkoon pari teelusikallista seesamiöljyä.

Upota riisipaperit yksi kerrallaan kylmään veteen ja anna pehmentyö (n.1min) Levitä pehminnyt riisipaperi keittiöpyyhkeen päälle. Aseta pieni kourallinen kasviksia keskelle ympyrää, lisää päälle rucolaa. Kääri rullalle - taita ensin alareuna kasvisten päälle, sitten sivut ja kieräytä rullaksi yläreunan yli.

Vähän joutuu askartelemaan, mutta lopputulos on vaivan väärtti. Tätä sopii rauhassa dipata kastikkeeseen omatunnon rauhoittamiseksi...