Tähän reseptiin törmäsin sinä kesänä, kun kesäkurpitsaa kasvoi mökillä joka kulmalla ja yritimme keksiä vaihtelevia keinoja niiden kuluttamiseen. Moni muu sen kesän resepti on jäänyt unholaan, mutta tätä pitää saada ainakin kerran kesässä, vaikka sitten ostokesäkurpitsasta.

Paistoajat ovat suunta antavia ja kannattaa varmistaa riisin kypsyysaste.

n. 5-7 annosta

1,5 dl risottoriisiä

2 (n.600g) kesäkurpitsaa

2-3 tomaattia

1/2 pakettia (125g) Koskenlaskija-sulatejuustoa

1 iso sipuli

1 tl suolaa

1 tl basilikaa

2 dl ruokakermaa

1/2 dl kevytmaitoa

pinnalle 1 paketti pekonia (140g)

Mittaa riisi uunivuokaan. Kuuitoi kesäkurpitsat, tomaatit sekä juusto ja leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Lisää uunivuokaan, mausta ja sekoita.

Lisää kerma ja maito.

Kypsennä 225 asteessa 25min. Leikkaa pekoniviipaleet 3 osaan ja lisää tasaisesti vuoan pinnalle. Kypsennä vielä n. 20min kunnes pekoni on rapeaa.