Pitihän pöydässä tietenkin olla jotain makeaakin...

IMG_0948.jpg

Kirsikoita, viinirypäleitä, ananaskirsikoita, vohveleita, Enkelten kakkua, raparperipiirakkaa ja peltikakkua, josta sanottakoon, etten vielä ole löytänyt ensimmäistäkään lasta, joka siitä ei pitäisi...

Raparperipiirakka oli ihan tavallinen muropohjainen, jonka pohja oli vaan laitettu pienempiin vuokiin. Täytteenä inkiväärillä ja sokerilla maustettua crème fraîchea, 2 kananmunaa ja raparperinpaloja. Hyvää herkkua. Resepti tällä kertaa Koti ja keittiö-lehdestä mutta melkein samanlainen minulla kyllä jo oli reseptivihossakin vanhastaan.

PELTIKAKKU taasen on joskus Valion sivuilta napattu ikisuosikki. Meillä vaan kuorrutuksen maku vaihtelee mansikasta (mansikkatomusokerilla) kaakaon kautta johon sitruunaiseen - tai kuten tällä kerralla, appelsiiniseen.

4 munaa
4 dl sokeria
=> vaahdota

6 1/2 dl jauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
=> sekoita kuivat aineet yhteen

200g sulaa voita
2 dl maitoa
=> sekoitetaan nämäkin yhteen

Ja sitten kaikki pohjan ainekset kerralla sekaisin. Pellille leivinpaperin päälle ja uunissa 20min 200 asteessa.
Jäähdytä pohja ja valmista kuorrutus.

100g voita
4-5 dl tomusokeria
1 tl appelsiinin luontaista aromia
tilkka sitruunamehua
Elintarvikeväriä värjäykseen

Hiero ainekset yhteen, levitä kuorrutus pohjan päälle, koristele kuulilla, nonparelleilla jne... Pistä kylmään, jotta kuorrutus vähän kovettuu.

Tämä on tosiaan varma lasten suosikki !