Esikoisen syntymäpäiväksi tein The Hummingbird Bakery Cookbookin ohjeen mukaista suklaakakkua. Tein vain ihan pienen ja pojat vetivät sen verran isot palat, että santsikertaan ei jäänyt paljon mitään.

Brooklyn blackout cake

100g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

260g sokeria

2 munaa

1/4 tl vaniljaa

45g kaakaojauhetta

1/4 tl leivinjauhetta

3/4 tl soodaa

ripaus suolaa

170g jauhoja

1,6 dl täysmaitoa

 

suklaakiisseli

500g sokeria

1 rkl siirappia

125g kaakaojauhetta

200g maizenaa (siis sitä maissitärkkelystä, ei kastikesuurustetta)

85g suolatonta voita

1/2 tl vaniljaa

 

Lämmitä uuni 170 asteeseen.

HIero voi ja sokeri kuohkeaksi. Lislää munat yksitellen. Sekoita joukkoon vanilja, kaakao, leivinjauhe, sooda ja suola. Lisää vielä puolet jauhoista, sitten maito ja loput jauhot. Sekoita kaikki hyvin.

Kaada voideltuun (leivinpaperilla vuorattuun vuokaan) ja kypsennä 25-30 min. Ohjeessa käsketään itse aisassa laittamaan 3 erilliseen 20cm vuokaan, mutta minä tein taikinasta puolet ja laitoin yhteen 18cm vuokaan. Puoli tuntia riitti silti hyvin kypsentämään kakun.

Kiisseli :

Sekoita sokeri, sirappi, kaakao ja 6dl vettä pannussa ja kiehauta. Sekoita maissijauhot 1,2 dl vettä ja vispaa kaakaosekoitukseen. Kiehauta koko ajan sekoittaen kunnes paksua kiisseliä (n.10min). Poista levyltä ja sekoita jokkoon voipalat ja vanilja. Jäähdytä. Tein kiisseliä tosiaan vain puolet tästä määrästä ja taisin joko antaa kiehua liian vähän aikaa tai siten mittasin liikaa vettä, kun tuli vähän turhan löysää. Ainakin sitä oli kuitenkin paljon ja syötiin ihan kiisselinä vielä seuraavana päivänä.

Kokoa lopuksi kakku levittämällä väleihin ja päälle kiisseliä. Kirjassa oli murusteltu päälle kakkua itseään koristeeksi ja näyttikin tosi hienolta. Minä vaan pistelin noita suklaamanteleita.

Niin, ja miksi tämä on nro 1 ? No kun sunnuntaina tulee pari pojan kaveria synttäreille ja sinne tilattiin samanlainen :-)