Huolimatta ihanaisesta mansikka-ajasta tulee minulle marjojen välissä toisinaan sellainen hytinä, että suklaata on saatava. Suklaamuffinssit ovat sellainen helppo ja herkullinen himontaltuttaja. Viime aikoina tosin on kahviaromi noussut suklaan rinnalle tarpeellisena ainesosana.

Suklaasta kuitenkin lähdettiin tällä kertaa ja ensimmäinen muffinssisatsi koristeltiin tiputtamalla uuniin mentäessä päälle vähän Hakaniemen hallista ostamiani suklaalastuja. Sama purkki näkyi kököttävän hyllyssä myös Vanhassa Kauppahallissa.

IMG_1022.jpg

Tässä muffinssit ensin

IMG_1020.jpg

Ja tässä sen jälkeen kun totesin valkosuklaakuorrutetta olevan ihan liikaa...

IMG_1026.jpg

Tuo valkosuklaakuorrute jäi kahvisuklaamuffinsseista. Espresso kahvijauhe sekoitettuna suklaamuffinssitaikinaan on yksinkertaisesti taivaallista. Noita söisi oikein urakalla, mutta tekijänä onneksi muistaa voimäärän.

Mistäköhän muuten johtuu, että taikinan sekaan laittamani suklaarouhe löytyy uunin jälkeen paperissa kiinni pohjalta ? Pitäisikö rouhe sekoittaa jauhoissa - keino kun kuulemma auttaa ainakin hedelmäkakuissa kuvattujen hedelmäpalojen tasaisen jakautumisen saavuttamiseksi - vai miten saisin suklaan tasaisesti muffinssiin ?

Tässä nyt kuitenkin nämä kahviset suklaamuffinssit.

IMG_1023.jpg

Molemmat muffinssilaadut on tehty samalla reseptillä, mutta toisessa puolet kaakaojauheesta on kovattu espresso pikakahvijauheella.
Resepti on otettu ja muokattu Trish Deseiniltä ja kuorrute Nigellalta.

muffinssitaikina :
125g pehmeää voita 1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta (tai puolet kaakaota ja puolet espressopikakahvijauhetta)
1,5 tl leivinjauhetta
(suklaarouhetta)

Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita suklaarouhe lopuksi joukkoon. Paista uunissa n. 15min.

Valkosuklaakuorrute :
160g valkoista suklaata
60g voita
pieni purkki smetanaa
2/3 pakettia tomusokeria

Sulata suklaa ja voi. Sekoita smetana hiukan jäähtyneeseen seokseen. Vatkaa joukkoon tomusokeria, kunnes seos on sopivaa kuorrutettavaksi. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä.