Leikkaa filee levyksi eli viilto vasemmalta oikealle melkein loppuun, 2cm alaspäin ja sitten oikealta vasemmalle loppuun saakka. Avataan ja nuijitaan vähän ohuemmaksi (saikohan tästä selityksestä nyt mitään selvää - pääasia, että lopussa on sellainen levymäinen pala lihaa, jonka saa käärittyä rullalle)
Sekoitetaan täytteen aineet ja levitetään levyn päälle. Rullataan ja sidotaan kiinni. Tässä kuva uuniin menossa olevasta rullasta.
Uunissa 125 asteessa vajaa tunti / kilo. Vähän riippuu uunista ja lihan paksuudesta. Tarjoillaan kuumana esim. uunikasvisten kera. Meillä oli tällä kertaa vieressä palsternakka-peruna-päärynäsekoitusta, mausteena vähän timjamia.
Tässä vielä kuva valmiista rullasta - onneksi tätä oli aika paljon niin tänään on vielä jäljellä. En aiemmin pahemmin ehtinyt kuvaamaan. Kuvan on vähän hämärä, mutta salaman kanssa ei vaaleahko täyte erottunut ollenkaan itse lihasta.
Pieni pala päätynee pakkaseen talteen - joku raja sentään siinäkin, miten paljon meidän perhe saa lihaa upotettua itseensä, vaikka kovia ollaankin syömään :-)