Syyskuun 9. vietettyä kahdeksatta hääpäivää juhlistimme miehen minulle järjestämällä yllätysmatkalla.
Tallinnaan siis suunnattiin helikopterilla - oli muuten mukava elämys tuo 18 minuutin ylitys.

Vanhassa kaupungissa meitä odotti viihtyisä hotelli (vanhaan rakennukseen remontoitu putiikkimesta, jossa meitä ennen oli viihtynyt mm. Prinssi Charles ja Alice Cooper...)
Kivaa oli sielläkin, mutta matkan kyllä kruunasi lauantai-illan päivällinen Gloria-ravintolassa. Viime vuosisadan alkupuolen tyyliä ja superhyvää palvelua. Siinä resepti ikimuistoiseen ruokailtaan.

IMG_1272.jpg

Miehen ehdotuksesta lähdimmekin menu-valinnassa juomasta eli Ruinart'n rosé-shampanjaa koko aterialle ja ruokan siitä lähtökohdasta. Yllätykseksemme itse keittiömestari tuli ottamaan tilaustamme - lieneekö joku kuullut keskustelumme valintakriteeristämme. Keittiömestari siis rakensi meille menuun kokonaan virallisen listan ulkopuolelta ja jopa toi itse pöytään muutaman ruokalajeista. Tätä voi jo kutsua palveluksi.

Amuse bouche katosi suihimme niin nopeasti, etten kuvaa ehtinyt ottamaan. Kalapateekolmio oli herkullista.


Sitten jatkettiin seuraavasti - Kampasimpukoita, minilinguineja sahramicremellä
IMG_1266.jpg

Kevyt kasvisconsommé
IMG_1268.jpg


Suolapedillä kypsennettyä nieriää, muusia (en kuollaksenikaan muista mitä) ja kasviksia. Tuo vaahtokastike oli aivan taivaallisen kirpeää ja sitruunaista.
IMG_1270.jpg

Jälkiruokatrio - crème brulée, suklaamousse ja karpalovaahto - kermaista, suklaista ja melkein hapanta. Kruunasi aterian.
IMG_1271.jpg

Kaikkein parasta oli, että tämän mahtavan aterian jälkeen olo oli edelleen kevyt - eikä kukkarokaan kärsinyt ollenkaan samaan tahtiin kuin mitä täällä Suomessa olisi.

Suosittelemme :-)