Ranskassa tehdään yleensä aina loppiaisena mantelitorttu, jonka sisältä löytää yksi onnellinen syöjä "sattuman"  (yleensä posliininen kiva ukkeli tai muu esine - siis sellainen aika pieni ;-) ja hänestä sitten tehdään paperikruunun kera sen päivän kuningas.

Meillä jäi loppiaisena perinne täyttämättä miehen matkan takia, mutta viime viikonloppuna hän päätti ainakin tehdä mantelitortun, vaikkemme kuningasta valinneetkaan.

IMG_0355.jpg

Taikinana on valmis voitaikina ja sisällä Marsala-viinillä maustettua manteli"mössöä", jonka ohjeen armaani viimeinkin ehti minulle kirjaamaan...

Täyte :
150g mantelijauhetta
75g sokeria
50g voita
1 muna
1rkl Marsala-viiniä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita sekaan mantelijauhe ja viimeiseksi Marsala makua antamaan.

Levitä voitakina voideltuun piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Levitä täyte ja peitä taikinakuorella. Liimaa reunoja kiinni kananmunalla ja voitele pinta. Pistele haarukalla.

Paista 200 asteessa, kunnes kauniin kullanruskea. Miehellä ei ole aavistustakaan siitä, kauanko oli uunissa. Minun mielestäni varmaan jotain puolen tunnin paikkeilla (jonotin uuniin possupastejoineni).

Ihana, ei liian makea leivonnainen, joka on ainakin tähän mennessä maistunut aivan jokaiselle sitä maistaneelle.