Pihan härkäpapusato vaan jatkuu, joten erilaisia härkäpapureseptejä on tullut kokeiltua. Tämä on parhaimmasta päästä ja mukavasti muunneltavissa. Ensin syötiin pariin otteeseen couscous-"muhennoksena" ja sitten tein samalla pohjalla kasviskeiton, jonka muutin hiukan ruokaisammaksi laittamalla sekaan nuudeleita.

Alkuperäinen resepti on bongattu tuosta ehtymättömästä ideoien ja inspiraation lähtestä eli Delicious-lehdestä ja sitä sitten on muunneltu maun mukaan. En laita nyt sen enempää määriä noista kasviksista sillä itsekin laitoin ihan silmämääräisesti sen mukaan, mitä saatavilla oli. Itse sen tietää, millaisesta sekoituksesta pitää :-)

Härkäpavut ovat meille ihan uusi tuttavuus, joten en oikein tiedä, miten niitä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan kuuluisi syödä. Monessa reseptissä käsketään ottamaan palon lisäksi vielä itse pavun uloin kerros pois lyhyen kiehauttamisen jälkeen. Itse en vaivautunut, eikä tuo kuori tuntunut haittaavan. Ehkäpä kyse on lähinnä suutuntumasta ja voihan se maku olla jotenkin vahvempi tai hienostuneempi... Ainakaan meistä ei kukaan tullut kipeäksi, joten käsittääkseni ei kyse ainakaan ole myrkyllisyydestä ;-)

Tietääkö joku, miksi pitäisi kuoria ?

 

1251005126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

500g couscous-jyviä

1/2 rkl merisuolaa

1-2- rkl oliiviöljyä

15g voita

kasvisliemeen :

1l kasvislientä

kuorittuja härkäpapuja

kuorittuja herneitä

kevätsipulia (tai ihan vaan uutta punasipulia)

(Delicious kehotti laittamaan joukkoon myös artisokan sydämiä ja hyviä ne varmaan olisivatkin. Ei vaan ollut käsillä oikeaan aikaan, joten jäivät laittamatta)

kesäkurpitsaa

tuoretta persiljaa, korianteria ja minttua runsaat kouralliset

 

Couscousin valmistin helpoimmalla mahdollisella tavalla eli kiehautin vettä vedenkeittimessä ja kaadoin couscousin päälle. Anna turvota vähän aikaa ja sekoita sitten mukaan öljy. Jos haluat voit laittaa vielä uuniin foliolla katettuna ja muutamalla voinokareella peitettynä. Couscous on valmista kun voi on sulanut. Minä tosin sekoitin voinkin höyryävään sekoitukseen heti öljyn perään ja hyvää tuli.

Kasvisten osalta toimin seuraavasti. Kuumensin kasvisliemen ja lisäsin pilkotun kesäkurpitsan ja sipulin saman aikaan herneiden ja härkäpapujen kanssa ja annoin poreilla alle 10min. Lopuksi lisäsin hiukan suolaa (mielestäni ei kasviksista tullut ihana mieto maku paljon kaipaa suolaakaan) ja yrtit.

Sitten vaan levitin couscousia lautaselle, ja kasvikset päälle. Ylimääräisen liemen tarjosin sivussa kastikkeena. 

Keiton osalta valmistustapa oli muuten ihan sama, mutta couscousin sijaan kypsensin vehnänuudeleita paketin ohjeen mukaan. Annostelin nuudelit lopuksi kulhoihin, lisäsin kasviksia liemestä ja kaadoin liemellä kulhot täyteen. Toinen lisäys olivat sienet eli siitakkeet paketista ilman sen kummempaa esikäsittelyä kuin että vähän huuhtaisin.

Hyvää tuli :-)

1251007213_img-d41d8cd98f00b204e9800998e