Tänä viikonloppuna näyttää mies vallanneen keittiön ihan kokonaan. Minä en ole ovesta sisään päässyt kuin välillä kurkistamaan. Ei silti, en minä valita. Varsinkaan, kun hän teki aamusella suurta herkkuani eli Empanadas -piirakoita. 

Perusohje on kirjasta : "The Essential Asian Cookbook", jonka ostimme muutama vuosi sitten muutamalla eurolla pihakirppikseltä. Se on ollut meillä kovassa käytössä. Useat ohjeet ovat mukavasti toteutettavissa Suomestakin löytyvillä aineksilla.

Perusohje siis siitä, vaikka taikinan ohjetta lukuunottamatta on sisältö tainnut elää meillä ajan ja kaappien sisällön myötä. Herkkuja ovat !

IMG_0704.jpg


Taikina :
4 1/2 kuppia vehnäjauhoja
1 kuppi vettä
2 vatkattua munaa
2 tl sokeria (mies tosin laittoi hunajaa)
100g sulaa voita

Täyte :
öljyä
1 kypsä kanan rintafile
possun jauhelihaa
purkillinen ravunpyrstöjä
limen kuori raastettuna ja hienonnettuna
tuoretta korianteria
tomaattipyreetä
pekonia silputtuna
sipuli pilkottuna
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
inkivääriä silputtuna
hunajaa
pikkuisen sitruunaruohoa
punainen chilipaprika
2 keitettyä kananmunaa pilkottuna

Yhdistä taikinan ainekset yleiskoneessa ja sekoita taikinaksi. Muotoile palloksi ja peitä muovilla. Anna levätä hetken verran.
Kauli taikina suht ohueksi ja leikkaa siitä ympyröitä.

Kypsennä hetken aikaa sipulia, valkosipulia ja pekonia pannussa. Lisää lihat ja kypsennä 5 min lisää. Lisää sitruunaruoho, hunaja, ravunpyrstöt, chili ja tomaatti. Kuumenna.

Sekoita tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset tahnaksi.

Laita jokaisen taikinaympyrän sisälle lusikallinen täytettä. Kostuta reunat kananmunalla ja sulje puolikuun muotoisiksi. Painele haarukalla reuna kiinni ja koristele samalla.
Ohjeen mukaan piirakat pitäisi kypsentää öljyssä, mutta meistä siten tulee vähän liian rasvaisen oloista. Niimpä mies vaan voitelee ruokaöljyllä ja paista 200 asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi.

Nämä piirakat voi hyvin pakastaa ja sulattaa mikrossa - siitä ne vaan paranevat.