Luminen ja kylmä talvi jatkuu ja meidän perheessä tehdään keittoja, raclettea ja pataruokaa. Tällä viikolla ovat lapset olleet hiihtolomalla mummilassa, joten uskalsimme kaivaa fonduepadankin kaapista pitkän tauon jälkeen. Pojat kun ovat vähän turhan vilkkaita ja liikkuvaisia vielä kyseiseen herkutteluun- pituuden puuttumisesta puhumattakaan.

Comte, Emmental ja Beaufort - kaikkia laitettiin suurin piirtein yhtä paljon raastettuna fondue pataan, joka oli hierottu valkosipulin kynnellä. Lämmitettiin ja sulatettiin hellalla.Joukkoon kaadettiin Rieslingiä sen verran, että saatiin sopivan sitkoinen massa.Ja sitten vaan laitettiin lämmittimen päälle ja nauttimaan.

Meillä oli perinteisesti tarjolla lähinnä hiukan kuivahtaneita leivänpaloja, mutta voihan tuohon dipata kaikenlaista muutakin. Esim. porkkananpalat maistuivat tosi herkulta.

Fondue-padoistahan on olemassa monenlaisia mieltymyksiä ja sääntöjä - emalinen tai keraaminen juustolle, teräksinen lihafonduelle jne. Minusta kakkein paras on tuo valurautainen versio. Meillä ainakin siinä ovat onnistuneet sekä juusto- että lihafonduet. Viimeksi mainitut parinakin eri versiona eli joko öljyä tai lihalientä kypsennykseen käyttäen.