Kuivatut pavut eivät budjettia kaada eikä purjokaan ole aineksena kalleimmasta päästä, joten tämä ruoka sopii hyvin näin talouden laskukaudella kokeiltavaksi.

Myönnetään, parmesaani tietysti vähän lisää kustannusta, mutta pitäähän sitä voida vähän oikeasti nautiskellakin :-) Ja tämä on ihan oikeasti hyvää ja vielä parempaa uudelleen lämmitettynä.

Bongasin reseptin Alastoman kokin ensimmäisestä opuksesta kun sitä taas tuli pitkästä aikaa selattua. Meillä jopa lapset suostuivat maistamaan muutaman lusikallisen verran, vaikka monesti ovatkin vähän kranttuja.

Kuva ei todellakaan tee oikeutta maulle, joten rohkeasti vaan kokeilemaan. Alla ohje kuten me teimme.

4 annosta (aika isoja tosin...)

1 tomaatti (ei välttämätön)

2 keskikokoista purjoa

3 isoa valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna

nokare voita

1 rkl öljyä

suolaa ja pippuria

2 dl ruokakermaa

2 runsasta kourallista vastaraastettua parmesaania

 

Huuhtele liotetut pavut ja kumoa ne kasariin. LIsää joukkoon tomaatti (hapot kuulemma pehmittävät kuoret Jamien mukaan). Kaada päälle vettä esn verran, että pavut peittyvät. Kiehauta, sulje kansi ja hauduta papuja hiljalleen noin 1,5h eli kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta hyvin ja heitä tomaatti pois.

Leikkaa purjot mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Pehmitä ne valkosipulin kanssa voi-öljyseoksessa na mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon pavut ja kerma. Kumoa pavut laakeaan uunivuokaan, ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja kuorruta papuvuokaa 230 asteisessa uunissa 10-15min eli kunnespinta on saanut kauniin värin.