Isäntä pyysi tekemään taas sitruunapiirakkaa, kun lähti katsomaan rugbymatsia kaverinsa luokse.

IMG_1202.jpg

Piirakan suhteen jäimme siis poikien kanssa nuolemaan näppejämme, joten piti meille jotain herkkuja kanssa järjestää.

Viimeisimmästä Delicious-lehdestä tuli kokeiltua suklaamuffinssien ohje. Herkullista ! Varsinkin tuo tuorejuustolla kevennetty kuorrutus.
Perusidea siis reseptissä lehdestä - vähän muokattiin omaan makuun.

IMG_1197.jpg

3 kananmunaa
vajaat 4dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
50g voita
1 prk smetanaa
ruokalusikallinen espresso-pikakahvijauhetta
vajaat 4dl jauhoja
2 rkl leivinjauhetta
100g suklaata
4 rkl kaakaojauhetta

kuorrutus :
60g huoneenlämpöistä voita
puoli pakettia kaakaotomusokeria + 1/3 paketti tavallista tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
puoli rasiaa Philadelphiaa
4 ruokalusikallista kaakaojauhetta
2 rkl kuumaa kahvia

nonparelleja ja muita koristeita

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri oikein tiukaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa ja voi. Lisää joukkoon smetana ja sekoita varovasti munavaahtoon. SEkoita kuivat aineet ja sekoita varovasti mukaan sulatetun suklaan kanssa.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista uunissa 15-20 min. Anna jäähtyä ennen kuin koristelet.

Sekoita keskenään muut kuorrutuksen aineet. kahvia lukuunottamatta. Lisää lopuksi kahvi notkistamaan kuorrutusta ja levitä muffinssien päälle. Koristele nonparelleilla.

IMG_1195.jpg