Eilen oli ystäviä meillä päivällisellä ja olin tehnyt jälkiruoaksi tuttuja herkkuja eli sitruunapiirakkaa (tämä oli tehty sen ensimmäisen lempireseptini mukaisesti) ja suklaabrownien valkosuklaakermavaahdolla ja vadelmakastikkeella. Kuvaa en tietenkään tullut ottaneeksi ennen kuin browniesta oli jäljellä tasan kaksi murusta (kelpasi lapsille paremmin kuin sitruunapiirakka), mutta linkkien takaa saanee parempaa käsitystä lopputulemasta.

Ennen päivällistä oli muu seurue seurannut Ranskan ja Italian välistä rugbymatsia. Ranska oli vissiin vähän nolosti hävinnyt kyseisen matsin, eikä siitä puhuttu laisinkaan päivällisen aikana - siis ennen jälkiruokaa. Hetken makeaa mutusteltuamme, alkoi turhautuminen kuitenkin Ranskan kannattajilta purkautua. Jotenkin sokeriset herkut toivat mieleen kitkerän tappion. Näin kokin kannalta tietysti oli palkitsevaa kuulla : "että vaikka Ranska hävisi, niin nämä jälkiruoat tasapainottivat päivän kuitenkin positiiviselle puolelle...".

Ensimmäistä kertaa minun kokkauksiani verrattiin rugbymatsiin, mutta ainakin tästä voinee tulkita sen, että nämä reseptit ovat ainakin kokeilemisen arvoisia :-)