Viimeisimmässä Glorian ruoka ja viini -lehdessä on taas aivan ihania ohjeita kokeiltavaksi. Ehdottomasti ostettavan arvoinen lehti - varsinkin, kun siinä taisi taas olla joku tarjouskin. Ensimmäiseksi sieltä valikoituvat testattavaksi helppo pannuleipä ristiäistarjoiluhin sekä keikauskakku jälkimaininkeihin.

Leipäreseptiä lukuunottamatta ristiäisistä selvittiinkin sitten ihan vanhoilla resepteillä. Tabouleh-salaattia ja Chermoula-kanaa ruokapöytään leivän ja tuorejuustojen lisäksi. Enkelten kakkua, ostettuja pikkuleipiä ja mummin pullaa ja lusikkaleipiä kahvipöytään. Oli niin kuumakin, etten ensinnäkään jaksanut koko viikkoon edes ajatella kokkaamista tai leipomista, eikä vierailekaan olisi tainnut ihan kauhean tuhdit tarjoilut edes maistua.

Joka tapauksessa siis se pannuleipä oli mahtavaa ja sitä on tehty meillä jo kolmesti. Kuvaa ei ole, kun en ole kerinnyt yhdestäkään satsista ottamaan. Täytyy rittää seuraavalla kerralla ja laittaa sitten reseptiäkin. Myös tämä keikauskakku oli tosi herkkua, varsinkin Enkelten kakun sitruunakermalla höystettynä...

 

 

Ohjeessa kehoitettiin muokkaamaan, joten niin tein. Tässä sellaisena kuin meillä tarjottiin.

Kirsikoita kivet poistettuina ja puoliksi leikattuina

1dl tummaa muscovadosokeria

50g voita

 

taikina :

125g huoneenlämpöistä voita

1 1/2 dl sokeria

2 huoneenlämpöistä kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl Marsalaa ja kermaa sekoitettuina

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuutioi voi pienhiksi nokareiksi kakkuvuokaan (noin 22cm halkaisijaltaan). Lisää sokeri vuokaan. Nosta vuoka uuniin ja anna voin sulaa. Sekoita voi ja sokeri sekaisin lusikalla.

Ripottele kirsikat vuoan pohjalle.

Valmista taikina. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan välissä vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi haarukkavatkaimella. Sekoita neste taikinaan.

Lusikoi taikina kirsikoiden päälle ja paista kakkua uunin alatasossa noin 35min tai kunnes kakku on kypsä.

Anna kakun vetäytä vuoassaan noin 15min ennen kumoamista. Keikauta kakku tarjoilulautaselle.