Jugurttia ja makusiirappia - siinä tuntuu olevan tämän päivän trendi meikäläisen leivonnassa. Tämän reseptin bongasin Liv-kanavan "Näin teet ranskalaista ruokaa" ohjelmasta ja Laura Calderista onkin tullut Anna Olsonin lisäksi yksi uusista kokkisuosikeistani. Ihan mahtavia reseptejä hänellä, vaikka ohjelmissa ei pahemmin määriä kerrotakaan, uunin lämpötiloista puhumattakaan...

Joka tapauksessa, tässä sitruunaiset jugurttikakut. Minulla ainakin iski näihin himo. Ja muistakaa, siirapin kanssa ei pidä pihistellä !

1247160629_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä reseptissä pelataan ainesten suhteilla, joten muiden ainesten määrät riippuvat siitä, miten isosta jugurttipurkista on kyse. Kahden desin aloituksella tuli 12 normaalin kokoista muffinssia.

1 prk (2dl) maustamatonta jugurttia

1-2 prk sokeria (minusta tuli ihan tarpeeksi makeita yhdellä purkilla)

2 munaa

sitruunan kuorta maun mukaan

2 prk jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 prk sulatettua voita tai öljyä

(ripaus/loraus vaniljaa)

 

Sekoita ainekset kuohkeaksi massaksi. Laita muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20-25 min.

Tee siirappi sekoittamalla sitruunamehua, hunajaa ja sokeria. Kiehauta hetken aikaa.

Pistele tikulla reikiä kakkuihin ja valuta siirappi niiden päälle.

 

Eihän tuo siirappi pakollinen ole - kakut ovat hyviä ilmankin. Siitä vaan tulee niin ihanan kieltä kuristava sitruunaisuus, etten minä ainakaan osaa olla ilman.

Eilen tein muuten samoja, mutta vahingossa laitoin jauhoja vain puolet - ulkonäkö ei ollut paras mahdollinen, koska keskellä oli kuoppa keon sijasta, mutta AH, se kosteus ja maku. Eli käy niinkin, kun vielä pistäisi kermavaahtoa ja jotain punaisia marjoja päälle... Meillä loppuivat ennen kuin kerittiin jälkiruoan asetteluun saakka.