Lainasin äidiltä Valittujen Palojen Makujen maailma-kirjasarjan osan Leivonta. Kirjan viimeinen resepti houkutteli heti kokeilemaan ja sen tuloksena syntyikin ihanan pehmeä ja maukas vuokaleipä. Alla resepti, kuten sen itse tein.

2 1/2 dl haaleaa vettä

1 pss kuivahiivaa

2 rkl oreganoa

2 rkl salviaa

1 rkl kuminaa

1 rkl Maldon-suolaa

1 muna

purkki maitorahkaa (250g)

1 dl ruisjauhoja

2 dl täysjyvävehnäjauhoja

2,5 dl erikoisvehnäjauhoja

30g voitaa

silikoninen leipävuoka

Kaada vesi kulhoon ja ripottele hiiva päälle. LIsää mausteet, muna, rahka ja osa jauhoista. Alusta rasva ja niin paljon jauhoja, että saat pehmeän taikinan. Anna kohota tunnin verra, kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina vielä hyvin kertaalleen ja asettele pitkulaisena leipänä vuokaan vielä vähäksi aikaa nousemaan peitettynä.

Kuumenna uuni 300 asteeseen ja aseta pellille uunin alimmalle tasolle matala vuoka täynnä vettä. Laita leipä uuniin ja laske lämpötila heti 200 asteeseen. Paista leipää 45-55 minuuttia.

Yrttejä voisi varmaan laittaa seuraavalla kerralla reilusti enemmän, sillä eivät pahemmin maistuneet. Herkkua oli kuitenkin ihan tällaisenaankin.