Delicious-lehden marraskuun numerossa, joka tosin ilmestyi jo lokakuun alussa (ehkäpä tarkoituksena on lukea lokakuun aikana ja kokata marraskuussa ?), oli aika mukava lihapullaohje. Maukasta vaihtelua tavallisille lihapullille.

2002080.jpg

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita kulhossa 500g naudanjauhelihaa, 75g tuoreita leivänmuruja (minä tosin paiskasin sekaan vähän korppujauhoja paremman puutteessa), 1 murskattu valkosipulinkynsi ja 3 rkl persiljasilppua. Mausta suolalla ja pippurilla ja muotoile lihapulliksi.

Ruskista lihapullia pannulla oliiviöljyssä parin minuutin ajan ja laita ne uunivuoan pohjalle odottamaan.

Kuullota pannussa yksi hienoksi silputtu sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä (n.5min). Lisää 500g purkki paseerattua tomaattia ja iso lasillinen punaviiniä. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada lihapullien päälle vuokaan.

Leikkaa päälle siivuiksi tai murenna palasiksi n. 100 g vuohenjuustoa. Paista uunissa noin puoli tuntia kunnes kastike kuplii ja juusto sulaa ja ruskistuu hieman.
Tarjoile spagetin tai riisin kanssa ja ripottele päälle persiljasilppua.


2002089.jpg