Miehen keittiönvaltaus tuotti empenadojen  lisäksi kaikenlaista muutakin herkkua.

IMG_0709.jpg

Katkarapusipsejä, teriyaki-tonnikalaa, teriyaki-seesami-lammasta, lime-garam masala -lohta ja aivan ihanaa piikkihaicurrya. Armaani tapana on sotkea sekaisin kaikkea kaapista löytyvää ja aina on lopputuloksena herkkua. Reseptien ylöskirjaus onkin sitten vähän vaikeampaa, mutta kalacurryn ohjetta sain ongittua.

Tässä siis resepti. Tekemäni kanacurry oli polttavan tulista - tämä lämmittää lempeästi.

IMG_0711.jpg

Lempeä kalacurry

Sekoita kuumalla pannulla öljyssä jauhettua inkivääriä, Garam Masala-maustesekoitusta ja sitruunapippuria.

Hienonna 2 sipulia ja 3 valkosipulin kynttä ja lisää pannuun. Lisää myös öljyä, mikäli seos näyttää liian kuivalta. Anna kuullottua hetken aikaa.

Lisää piikkihain tai muun vaalean kalan paloja ja paista hetken aikaa.

Hienonna 1 punainen chili (ilman siemeniä), kuutioi 3 tomaattia ja poista sitruunaruohon varresta uloimmat lehdet. Lisää pannulle. Purista joukkoon 1 limen mehu. Sekoita ja anna kypsyä ja saostua hetken verran.

Lisää purkillinen kookoskermaa/-maitoa. Sekoita ja keitä kokoon vähän aikaa.

Ripottele pinnalle tuoretta korianteria ja tarjoile riisin tai riisinuudelien kera.

Sama currypohja on todennäköisesti herkullista myös kanan kanssa, tai katkarapujen, tai ihan sellaisenaan miedoilla sienillä höystettynä.