Vietettiin tuossa aasialaista iltaa. Menussa oli thaityylistä paistisalaatta, mausteissa kieritettyä ja friteerattua kalaa sekä Satay-vartaita.
Satayn maapähkinävoikastike on yksi ihanimmista - harmi, että sen sisältämä kalorimäärä on sitä luokkaa, että tätä ei uskalla tehdä edes joka kuukausi saati useammin. Tämä ohje on napattu kirjasta "The Essential Asian Cookbook"
500g kanafilettä
marinadi :
1 rkl hunajaa
1/2 dl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
0,5 tl chilijauhetta
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa kana suikaleiksi ja laita vedessä liotettuihin vartaisiin. Pistä marinadiin ainakin pariksi tunniksi.
kastike :
1 rkl öljyä
1 sipuli
125g pähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
125 ml kookoskermaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
Laita silputtu sipuli pannulle öljyyn pehmenemään. Lisää muut ainekset ja sekoita sileäksi (pienellä vispilällä saa kauniin kiillon) ja kuumenna.
Kypsennä kanavartaat grillissä (tai uunin grillivastuksen alla) 5-7 min. Tarjoile riisin ja kastikkeen kera.