Tulipa taas katsottua Nigellaakin televisiosta ja hyvään jaksoon osuinkin. Hän teki tuollaista superhelppoa kana-makkarapaistosta, jota tietysti heti piti päästä kokeilemaan. Tehtiin ensin illalla omalle perheelle kokeiluannos ja eilen minulla oli poikien kavereita hoidossa aamupäivällä, joten tein tätä kalkkunasta lounaaksi sekä lapsille että aikuisille. Hyvää oli ja paljon helpommaksi ei enää voi tulla.

1184958.jpg

Tässä siis ohje yksinkertaistettuna. Nelosen sivuilta löytyy sitten pidempänä.

Kanaa (tai kalkkunaa, sopi ihan yhtä hyvin) haluttuina paloina
Tuoremakkaroita (meillä tosin oli ihan tavallista maustemakkaraa K-marketin hyllyltä)

Marinadi :
1 sipuli paloina
kuivattua salviaa
valkosipulia
öljyä
worchester-kastiketta
sinappia (englantilaista tai Dijon)
pippuria
sitruunamehua (tai limeä, jota meillä oli kaapissa)

Sekoitetaan marinadin aineet kannelliseen kulhoon tai muovipussiin.

Lisätään kana tai kalkkuna paloina sekaan. Annetaan marinoitua vähän aikaa. Ohjeessa sanottiin, että pari tuntia, mutta ajan puutteen vuoksi meillä ei kyllä odottanut kuin puolisen tuntia ja maku oli silti ihan tarpeeksi vahva.

Laitetaan marinoitu kana ja makkarat samaan vuokaan 200 (ohjeen mukaan 220) asteiseen uuniin ja annetaan kypsyä. Aika riippuu tietysti siitä, miten isoja ovat palat. Meillä kolmeen osaan leikatut filepihvit kypsyivät puolisen tuntia, että saatiin vähän pintaan väriä. Kuvassa kalkkuna.

Lisäkkeeksi tein pikaisia valkosipuliperunoita, jotka kypsyivät kanavuoan alapuolella ja saivat väriä noin 10min ylempänä uunissa kanan ulos ottamisen jälkeen.

Siis perunoita kuutioina ja valkosipulinkynsiä kuorineen. Suolaa ja pippuria päälle ja sekoitetaan vähän öljyä perunakuutioiden pinnalle. Tosi nannaa.

Tämä ruoka kelpasi salaatin kera sekä lapsille että aikuisille. Maku on tarpeeksi mieto, etteivät lapset nyrpistele, mutta kuitenkin sen verran vahva, että maistuu kunnolla. Makua voi myös säädellä sillä, millaisia makkaroita laittaa - vahvempia tai miedompia.

Kannattaa kokeilla. Parasta tässä ohjeessa oli ainakin meillä se, että aika isonkin määrän sai tehtyä helposti.