Tämän syyskuun alkupuolisko on meidän perheellä mennyt monessa suhteessa ihan ohi... Ensin sairasti nuorempi vesirokon ja vanhempi oli samaan aikaan flunssassa ja nyt ollaan sitten viikko ihmetelty esikoisen näppyjen kanssa. Kyllä se ilmeisesti on niin, että mitä vanhemmaksi tulee sitä kovemmasta taudista on kyse. Lasten välinen ikäero on alta 2 vuotta, mutta sairastivat ihan eri tavalla. Siinä missä nuoremman tiesi olevan kipeä lähinnä siitä, että näppyjä näkyi, niin vanhempi oli ihan tuskissaan. En ole ikinä tajunnut, että vesirokkonäppyjä voi tulla korvan sisään ja varpaiden väliin. Pahinta oli kuitenkin, että niitä tuli myös suuhun- siis sisälle nieluun. Kutisivat ja sattuivat sielläkin, joten voitte kuvitella, että meidän perheessä ei ole ollut kovin rauhallista sen paremmin päiväsaikaan kuin öisinkään.  Nyt ollaan onneksi voiton puolella - huomisesta pitäisi alkaa normaali elämä taas kouluineen, tarhoineen ja töineen kaikille perheenjäsenille.

Ruokaa on tehty jotain, vaikka täytyy myöntää, että pahasti meni muutamana päivänä einespuolelle. Ja lopun aikaa syötiin mummin tekemiä herkkuja, kun hän oli täällä lapsenvahtina.

Tämä tässä on resepti helpoimmasta päästä ja tietysti herkullista, eihän se muuten tänne päätyisikään :-)  On minulla olemassa tähän vähän monimutkaisempikin versio, jossa vuohenjuustoa sekoitetaan muistaakseni kermaviiliin ja sitten tehdään vielä ihana tomaattikastike, mutta tässä vähän oikaistuna.

 

 

Vesirokkoviikon munakoisorullat vuohenjuustolla

1 munakoiso

tuoretta vuohenjuustoa (esim. President-merkkiä löytyy lähikaupastamme ja se on halvempaa kuin Chavroux)

korppukinkkua

tomaatteja

suolaa ja pippuria

Leikkaa munakoiso ohuiksi siivuiksi pitkittäin ja voitele ne oliiviöljyllä. Laita uuniin 180 asteeseen leivinpaperin päälle, kunnes ne ovat pehmenneet. Laita samalle pellille myös puolitettuja tomaatteja, joiden päälle olet ripotellut suolaa ja pippuria sekä lorauksen oliiviöljyä.

Kun munakoisisiivut ovat pehmeitä ja taipuisia, nosta niitä lautaselle. Levitä päälle pehmeää vuohenjuustoa ja siivu kinkkua. Kääri rullaksi ja tarjoile uunitomaattien kera.