Helppoa ja hyvää ... ei nyt mitään maatamullistavaa, mutta mukava resepti, kun ei oikein inspiraatiota löytynyt mihinkään erityisempään. Ohje on tuosta Feel Good Food- lehdestä ja tarkoituksena kuulemma keventää ateriaa eli syödä vähemmän perunalohkoja, kun sekoittaa ne salaattiin - en ole ihan varma toimiko ;-)

Harissa oli tällä kertaa ihan valmiina kaupan purkissa - joskus olen toki tehnyt itsekin (eli sekoittanut chliä, tomaattipyreetä, oliiviöljyä ja erilaisia mausteita kuten jeeraa, paprikaa jne...) Harissahan on lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa paljon käytetty chili-tomaattitahna. Sitä voi käyttää maustamiseen padoissa tai, kuten tässä, lihan marinadissa tai sillä voi voidella leipiä tai sitä voi ohentaa vaikka kebabin kastikkeeksi. Vain oma mielikuvitus ja maku on rajana.

2 kanan rintafilettä

1 rkl harissaa

1 dl turkkilaista jugurttia

puolikkaan sitruunan mehu

3 isoa perunaa

oliiviöljyä

salaattia

tomaatteja

balsamiviinietikkaa, paitsi, että minä tein vinegrettin Englannista ostamastani olutetikasta - aivan mahtavan hyvää. (2 rkl etikkaa, 3 rkl viinirypäleensiemenöljyä, 1 tl vanhanajan Dijon sinappia siemenineen ja suolala ja pippuria)

Sekoita jugurtti, sitruunan mehu ja harissa marinadiksi ja peitä sillä kanafileet. Anna maustua n. puoli tuntia (kauemmin, jos haluat vahvemman maun - myös harissan määrää voi halutessaan lisätä)

Lohko perunat ja kieritä öljyssä. Asettele uunipellille ja paista 190 astessa 30-45 min eli kypsäksi. Ensimmäisen 10min jälkeen laita kanafileet uunivuoassa mukaan uuniin.

Kun perunat ja kana ovat kypsiä, sekoita perunalohkoja salaatin ja tomaattipalojen kanssa. Mausta balsamicolla tai vinegretillä. Siivuta kanafile ja tarjoile.

Tarkoituksena oli, että tästä söisi 2 aikuista ja 2 lasta kerran, mutta meillä ainakin jäi aika paljonkin seuraavalle aterialle vielä.