Kevään Maku-lehden numeroa selatessa osui silmiin tällainen marenkileivos-ohje. Tosi tuhtia, mutta ah, niin herkkua makeannälkään. Minuun tosin iski tämän jälkeen himo noihin paahdettuihin mantelilastuihin, joita vetelin ison kasan jätskin kera useampana iltana.

IMG_0779.jpg

Mokka-marenkiruudut (voi kuulemma pakastaa)

Torttupohja :
voita
5 valkuaista
3 dl tomusokeria
150g mantelijauhetta

voikreemi :
1 dl sokeria
0,75dl vettä
ruokalusikallinen espresso pikakahvijauhetta
5 keltuaista
250g voita

koristeluun paahdettuja mantelilastuja.

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen, 130 jos käytät kiertoilmaa.
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele kevyesti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tomusokeri ja mantelijauhe j alisää ne valkuaisten joukkoon varovasti käännellen. Levitä massa pellille ja paista n.30min. Annajäähtyä ja irrota varovasti paperista ohuella lastalla.

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta ja anna poreilla 10-15min, jotta suurin osa vedestä haihtuu. Sokeriliemi on sopivaa, kun kylmään vesilasiin pudotettu tippa jähmettyy.

Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kaada kuuma oskeriseos ohuena nauhana keltuaisten joukkoon, samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon espressojauhe ja jäähdytä.

Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja vatkaa munaseos vähän kerrallaan voin joukkoon. Leikkaa marenkilevy kahtia. Yhdistä palat voikreemillä ja levitä kreemiä myös tortun pinnalle. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja halutessasi tomusokerilla. Leikkaa leivospalasiksi.