Viimeisimmässä Gloriassa Piitu Uski esitteli suosikkireseptejään ja niistä osui silmään tämä pasta kokeiltavaksi.

Meidän pasta tosin näyttää tarjoilussa ihan toisenlaiselta - johtuen todennäköisesti pidemmästä keittoajasta ja vahingossa joukkoon lorahtaneesta isommasta kermamäärästä. Myös kasvikset oli meillä pilkottu pienemmiksi siltä varalta, että lapset maistaisivat. Vanhempi maistoikin, muttei kyllä pyytänyt lisää pastan päälle vaikka olikin kuulemma ihan hyvää.

Aikuiset tykkäsivät...

IMG_1191.jpg

Tässä resepti niin kuin me sen teimme.

1pkt broilerinmaksaa (300g)
2 salottisipulia
1 laakerinlehti
3 valkosipulinkynttä
2rkl Tikka Masala currytahnaa (reseptissä ei spesifioitu, mitä currytahnaa ja tätä nyt sattui löytymään jääkaapista)
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 porkkana
100g tuoretta pinaattia
1/2 mietoa punaista chilipalkoa
loraus soijaa
pieniä kapriksia

Laita paprikat puolikkaina uuniin grillivastuksen alle, kunnes pinnat tummuvat. Pistä muovipussiin 15min ajaksi ja kuori. Tämä ei ole mitenkään välttämätöntä, jos haluaa paprikan mieluummin paloina kastikkeessa. Meillä vaan ei lapsille mene paprikapalat läpi kuin tuoreina ja minä itsekin pidän enemmän paprikan mausta ilman kuorta - siitä tulee jotenkin vähän "kitkerää" mukaan.

Huuhtele ja paloittele broilerinmaksat. Kuivaa palat talouspaperilla. Silppua salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilput voissa. Lisää pannulle maksa, currytahnasta puolet ja laakerinlehti. Ruskista maksa.

Raasta porkkana, silppua paprika ja hienonna chili. Lisää kasvikset pannulle. Lorauta kerma  pannulle ja hauduta hetki. Maista ja lisää loppu currytahnasta, mikäli maku on mielestäsi liian mieto. Mausta soijalla.

Lisää lopuksi kastikkeet joukkoon tuoretta pinaattia ja kapriksia. Anna hautua kannen alla hetken aikaa, kunnes pinaatti pehmenee hieman.

Tarjoa keitetyn pastan kanssa ja ripottele päälle reippaasti parmesaania.