Lempilehdessäni (Delicious - arvasitte oikein :-) oli Mary McCartneyn artikkeli, jossa hän antoi myös muutaman äitinsä kasvisruokareseptin.
"Yummy spicy rice noodles"  kuulosti hyvältä, joten piti tietysti kokeilla.
Maku olikin tosi hyvä, mutta ulkonäköä voisi parantaa (kuten kuvasta näkyy). Tosin syy saattoi tällä kertaa olla enemmän tekijässä kuin reseptissä - kastikkeemme taisi olla hiukan liian paksua.

Seuraavalla kerralla tosin aion silti sekoittaa kastikkeen pelkästään nuudeleihin ja säilyttää kasvisten ihanat värit lautasellakin.

Alkuperäiseen reseptiin kuuluuvat myöskin marinoidut (jugurttia ja valkosipulia, 30min) tofupalat, mutta me jätimme ne pois, samoin kuin vihreät pavut. Ne kun eivät ole minun omalla suosikkilistallani. Tilalle meidän lihansyöjät toivoivat pannulla ruskistettua kanaa.

2030028.jpg

Tässä resepti siis sellaisena kuin me sen teimme. Nuudeleita olisi riittänyt puolet tässä olevasta määrästä. Katsoin määriä reseptistä ja paketin kyljestä, mutta ne oli kyllä suunniteltu varsinaisille suursyömäreille. Me söimme tästä määrästä kaksi kertaa (2 aikuista ja 2 lasta).

1 rkl seesamiöljyä (sekoitin maapähkinäöljyyn)
1 prk minimaisseja
2 porkkanaa ohuina suikaleina
puolikas punasipuli suikaleina
parsakaalin kukinto palasina
kymmenkunta siitakesientä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 nyyttiä riisinuudeleita
tuoretta korianteria
paahdettuja maapähkinöitä
kanapaloja

kastike :
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl sweet chili sauce
1 rkl fondia
1 rkl seesamiöljyä
1-2 rkl soijakastiketta

Ruskista ja kypsennä kanapaloja erillisellä pannulla samalla kun teet wokin.

Kuumenna seesami(maapähkinä)öljy pannulla/wokissa ja kypsennä kasviksia ja valkosipulia n.5-10min.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten sekaan (tässä kohtaa pistäisin ehkä kuitenkin erilliseen pieneen kattilaan kuumenemaan) ja anna poreilla 5min.

Sekoita joukkoon kypsennetyt nuudelit ja kuumenna.

Tarjoile korianterisilpun ja maapähkinöiden kera.