Uudessa yleiskoneessani on lihamylly ja tuubit makkaran täyttöä varten, joten niitä piti tietysti sitten heti kokeilla.

Tehtiin miehen kanssa ensin massa jauhamalla 1kg lampaan paahtopaistia, 500g possun kassleria, 4 valkosipulin kynttä sekä savukylkeä pariin kertaan. Lisäksi sekoitettiin 4prk tomaattipyreetä, couscousmausteita sekä chiliöljyä. Viimeiseksi notkistin vielä massan vedellä, että saatiin tungettua suoleen.

Possun suolet oli yllättävän helppo huuhtoa ja kääriä tuubin päälle, eikä täyttökään ollut vaikeaa vaikka kokematon siihen saikin kulumaan aika tavalla aikaa. Minun piti laittaa tähän kuva täyttövaiheesta, mutta oli jotenkin sen verran törkeän näköinen (mies nauraa räkätti ihan vääränä), että taidan jättää väliin. Kukin vaan kuvitelkoon mielessään, miltä näytti ;-)

Täytön jälkeen keitettiin makkaroita 7min kiehuvassa vedessä. Alla kuva, jossa noin 2/3 makkaroista tämän vaiheen jälkeen.

1120312.jpg


Kerralla syötävät makkarat sitten grillattiin uunissa. Kuvaan en kerinnyt ottamaan sillä katosivat sen verran nopeasti nälkäisiin suihin. Täytyy yrittää sitten seuraavalla kerralla, kun otetaan pakkasesta omia makkaroita, niitä riittänee joksikin aikaa...

Ihan hyviä ovat, mutta se opittiin, että mausteita pitää mitata desilitralla eikä ruokalusikalla. Sen verran tuli mietoja, vaikka tarkoitus oli alunperin tehdä vähän tujumpia.