Parin viikon blogihiljaisuuteeni on ollut syynsä. Englannin reissun jälkeen pakkasimme koko perheen autoon ja lähdimme Etelä-Ranskan suuntaan. Takaisin tultuamme näytti vaaka ihan uusia lukemia, mikä sinänsä ei ole ihme. Juustot, jäätelöt, hedelmät ja ihan vaan normaali kotiruoka ovat Ranskassa sitä luokkaa, että kaikkea on ihan pakko maistaa ja sitten vielä ottaa lisää. Kyllä se niin on, että kun raaka-aineet ovat tuoreita ja varsinkin kasvikset rauhassa auringossa kypsyneitä ja korkeintaan parikymmentä kilometriä matkustaneita, niin keittotaidotonkaan ei oikein pysty ruokaa pilaamaan. Anoppi kun on kaukana kokkaustaidottomasta niin herkut olivat sitten sen mukaisia.

Muutaman kerran poikettiin ravintolaankin - tässä Valencen kujilta bistron tunnelmaa ja herkkuja.

Ei hullumpaa bistrotunnelmaa Napoleonin aukiolla. Kun vielä illaksi ilma viileni, mutta pysyi kuitenkin reippaasti yli 20asteen niin mikäs siinä oli istuskellesa.

EIkä ruokakaan ollut yhtään hullumpaa. Minä söin salaattia ja isäntä herkutteli kasvispateella.

 

Pääruoaksi söin vasikkapaistia, josta nyt tällä kertaa ei ole kuvaa. Herkullista ja valtava annos.

Jälkiruokaa varten sitten muistin taas ottaa kameran esiin. Vadelmamacaron kruunasi aterian juuri sopivasti. Pitääkin ihan oikeasti ruveta taas opettelemaan macaronien tekoa,,,

 

Lisää lomamatkasta voi halutessaan lukea täältä