Nigella on taas palannut ruutuun ja yllättäen löytyy telkkariohjelman perusteella, jo hyllyssä kauemminkin maanneesta Nigella Express- kirjasta kokeiltavia reseptejä.  Tässä sattui vielä niin sopivasti, että olin juuri saanut luomutilaukseni, jossa oli naudan entrecôtéta ja valkoisia papuja. Kaiken lisäksi jääkaapissa möllötti sitruuna.

Siis, ei kun hommiin nopeaan reseptin toteutukseen - tai no... Nigellan ohjeesta poiketen en käyttänyt purkkipapuja vaan noita kuivattuja, joten liotus (24h) ja keittäminen (1-1,5h) veivät oman aikansa. Mutta muuten oli kyllä nopeaa ja maistui hyvälle.

Laitoin siis pannulle reilun lorauksen oliiviöljyä (sekin luomutilauksesta) ja raastoin sekaan sitruunankuorta ja valkosipulia. Lisäsin pavut ja kypsensin vähitellen samalla puukauhalla muussaten. Nigella käski laittamaan joukkoon myöskin rosmariinin oksan, mutta tällä kertaa ei meillä sellaista ollut ja unohdin lisätä timjaminkin ajoissa. Laitoin siis lopuksi vielä sekaan vähän sitruunamehua maun voimistamiseksi ja lorauttelin päälle vielä oliiviöljyä. Siis sen jälkeen kun olin maustanut suolalla ja pippurilla.

Samaan aikaan toisaalla - eli toisella pannulla - paistoin entrecôtéet (ei kai noihin suomeksi noita väkäsiä kuuluisi, mutta menköön nyt). Eli voita ja öljyä pannuun, tosi kuumaksi ja sitten muutama minuutti per puoli. Lopuksi liha hetkeksi vetäytymään ja sillä aikaa loput sitruunan mehusta pannuun herkkukastikkeeksi. 

Seuraksi tietysti iso vihersalaatti (luomu) kirsikkatomaateila (luomu - pitää nyt oikein brassailla, kun meillä harvemmin on luomua kotosalla). Kuvassa tosin ei näy, kun nälkäiset hyökkäsivät taas kerran lautastensa kimppuun sellaisella kiireellä, että kerkesin ottamaan kuvan vaan jämistä...