Tässä toinen lemon curd ohje. Ihanaa tämäkin. Vähän ehkä täyteläisempää ja vähemmän rasvaisen tuntuista kuin tuo ensimmäinen. Säilymisestä en tiedä, sillä ohje oli Enkelten kakun yhteydessä, jolloin tarkoituksena on tietysti käyttää se heti seuraavana päivänä kakkuun...

6 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 dl hillosokeria
2 rkl sitruunan raastettua kuorta (eipä ollut tällä kertaa)
1 dl sitruunamehua (sekoitettuna limemehuun - hyvää tuli)
100g voita

Erottele keltuaiset valkuaisista.

Mittaa keltuaisten kanssa kattilaan sokerit, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kuumenna aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja jatka vatkaamista. Lisää voi pieninä nokareina koko ajan hyvin sekoittaen. Anna sitruunatahnan jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Kuvaa ei nyt sitten tietysti ole kuin tuossa Enkelten kakun sisällä pilkottamassa kerman kanssa...

IMG_0814.jpg