Meidän perheen tämän joulun suosikkileivonnainen on sitten tässä. Ja olen aivan ihastunut noihin silikonivuokiin. Hurjan käytännöllisiä ja lopputulos on tosi kivan näköinen.
Ohjeen löysin tämän joulukuun Kotiliedestä. Olivat laittaneet taikinasta tähdet vielä päälle, mutta me tyydyimme tällä kertaa vähän rustiikimpiin sydämiin ja tähtiin (eli taikinaa ei tosiaankaan kaulittu ;-)

2139775.jpg

5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl kanelia
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
150g voita
5 rkl kylmää vettä

Täyte :
1 iso kananmuna
3/4 dl tummaa ruokokidesokeria
1/4 tl suolaa
25g voita sulatettuna
1 dl siirappia
1 1/2 pekaani-, saksan-, ja hasselpähkinöitä rouhittuina

voiteluun : muna (mikäli teet koristetähdet päälle)

Koristeluun tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä kelmuun käärittynä jääkaapissa noin 30 min.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla 12 pyörylää (halkaisijaltaan noin 12cm) Paina pyörylät muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Kauli loppu taikina ja ota siitä pienellä tähtimuotilla 12 tähteä. Tai painele taikina vuokiin käsin, jos kauliminen tuntuu ylivoimaisen työläältä :-)

Valmista täyte. Vatkaa munan joukkoon sokeri, suola, sulatettu voi ja siirappi. Lisää seokseen pähkinät. Paina päälle taikinatähti.

Voitele munalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 20min.

Koristele jäähtyneinä tomusokerilla.