Kanaa ja vuohenjuustoa - siinä on yhdistelmä, jota en voi vastustaa oikein missään muodossa. Tällä kertaa tehtiin vähän kevyempää illallista eli lämmintä salaattia ja kastikkeeksi makeanväkevää viikunaetikkasiirappia.

IMG_0424.jpg

Salaattiin kahdelle nälkäiselle tarvitset :
2/3 ruukkusalaattia
2 kanan rintafilettä
muutaman miniluumutomaatin
10cm pätkän kurkkua
muutaman ohuen siivun punasipulia
kypsytettyä vuohenjuustoa (meillä oli tällä kertaa Kolatun Verneriä - nam)

(Törkkäsin mukaan myös eilisestä napostelusta jääneet marinoidut artisokansydämet, mutta ne eivät kyllä ihan istuneet tähän makumaailmaan. )

Kastikkeeksi :
1dl vettä
1dl sokeria
loraus viikunaetikkaa (tai jotain muuta Balsamicon tyylistä kypsytettyä etikkaa)
muutama tippa soijakastiketta

Tee kastike :
sekoita kattilassa vesi ja sokeri. Anna kiehua, kunnes seos on ruskeaa ja poreilee vain pienillä kuplilla. Ota pois levyn päältä ja sekoita mukaan loraus viikunaetikkaa ja hiukan soijaa.

Kuvassa sokeriliemi melkein valmiina - oikeasti huomattavasti ruskeampaa. Salaman kanssa jotenkin värit vaalenivat.

IMG_0420.jpg

Leikkaa kanafileet suikaleiksi ja kypsennä pannulla tai uunissa. Loppuvaiheessa lämmitä juustosiivut. Tällä kertaa paistoin yksinkertaisesti pannulla.

Kokoa salaatti lautasille ja valuta lopuksi kastiketta päälle. Odota, että kastike hiukan jäähtyy sellaiseksi ihanan siirappimaiseksi. (Me olimme hiukan hätäisiä, kuten kuvasta näkyy).

Meillä kävi niin, että kuvan ottamisen jälkeen molemmat lisäsivät kastiketta useaan kertaan ja mies  söi lopuksi  salaattilautasen ulkopuolelle jääneet pari kanansiivua niin, että kuorrutti ne kastikkeella pisti suuhunsa. Oli tuo kastike sen verran hyvää :-)