Olen aina tykännyt kokkailusta ja leipomisesta, mutta jokin aika sitten harrastus sai ihan uutta puhtia. Ensin löysin blogit ja sitten nettikaupan, joka myy leipomistarvikkeita - Confetti.
Confetista tilasin sokerikuorrutusta, kakkukynttilöitä ja vähän muutakin tilpehööriä ja lopputuloksena olivat nämä seuraavat kakut pojat 5-vuotissynttäreille.

Merirosvoteema hallitsi lastenjuhlia

1035794.jpg 

ja Halloween-kurpitsalla kestittiin kummeja.

1035799.jpg

Molemmat kakut on tehty samalla pohjalla ja tekniikalla - vuoka ja koristeet vain vaihtelivat.

Pohjana molemmissa tavallinen kaakaoinen sokerikakku eli

Kupillinen sokeria
Kupillinen kananmunia (näissä kakuissa oli pieniä kananmunia 5 kpl - yleensä mahtuu vain neljä)
Kupillinen jauhoja (eli kaakaojauhetta pari ruokalusikallista sekä vehnäjauhoja ja perunajauhoja yhtä paljon molempia)
n. 2 tl leivinjauhetta sekoitettuna jauhokuppiin

Sokeri ja kananmunat vatkataan vaaleaksi vaahdoksi ja niihin sekoitetaan varovasti jauhokupillinen.
Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa, uunin alemmassa keskiosassa kunnes pinta on ruskea, kakku näyttää irtoavan kevyesti vuoan reunoista eikä tikulla tökättäessä jää kosteaa taikinaa tikkuun. Vuoan muodosta ja uunista riippuen aikaa kuluu n. 35-60min, pitää vahtia.


TÄYTTEET :
Molemmissa kakuissa oli välissä kotitekoista omenahilloa sekoitettuna muussattuun banaaniin - sopii myös laktoosia kaihtaville.

KUORRUTUKSET JA KORISTELUT
Ensimmäinen kerros marsipaanista : kaupasta ostettua marsipaania noin puoli pötköä. Kaulin voipaperin päällä "jauhottaen" reilusti tomusokerilla. Tuollainen millin paksuinen levy, joka oli yllättävän helppoa saada kauniisti kakun päälle.

Seuraava kerros oli Confetista ostettua sokerikuorrutusta - merirosvoilla sinistä ja kurpitsalla oranssia. Senkin kaulin tomusokerilla sirotellun voipaperin päällä. Yksi paketti riitti aivan hyvin ja siitä riitti vielä jälkikoristeluihinkin (pistän joskus tietoa, miten kulutettiin...)

Merirosvokakkuun leikattiin lisäksi marsipaanista piparimuotilla mustekaloja ja liimattiin sokericremellä sekä kalakynttilät että legolaivasta ryöstetyt merirosvot. Teksti kirjoitettiin elintarviketussilla ja aaltoja pursotti isäntä Flora Vispillä...

Kurpitsan silmät ja hiustupsu ovat lakritsia (Porvoon sellaista) ja suu väännettiin pastavärillä mustennetusta marsipaanista.

Tekeminen oli tosi hauskaa ja yllättäen myös ihan helppoa. Jopa tällainen "ei -ammattilainen" sai aikaiseksi ihan hauskannäköiset kakut - vaikka sen itse sanonkin :-)