On siinä koota kerrakseen ja lopputuloksena pari k:ta lisää ja herkullinen lounashetki, kun päälle ripotellaan kevätsipulia ja korianteria...

Anoppi kertoi jostain ranskalaisesta lehdestä bongatusta keitosta ja sitähän piti heti kokeilla. Varsinkin kun oli juuri avattu viimeinen oman pihan kurpitsa - kyllä, säilyvät vuoden vaihteeseen ihan käyttökelpoisina. Tosin säilytysaika vähän riippuu lajikkeesta.

Reseptikään ei voi olla paljon helpompi.

Kolmasosa isosta kurpitsasta

pari porkkanaa

vähän kuivattuja keittojuureksia (Lidlin purkista meillä)

vettä

purkillinen kookosmaitoa

1-2 rkl currya

suolaa

 

Keitä kurpitsa ja juurekset pehmeiksi runsaassa vedessä. Pyöräytä sauvasekoittimella sileäksi. LIsää joukkoon curry, suolaa maun mukaan ja kookosmaito. Kuumenna.

Ripottele lautaselle keiton päälle silputtua kevätsipulia ja/tai korianteria.