Pastaa taas. Sitä meillä syödään eri muodoissaan monen monituista kertaa viikossa. Tässä taas yksi suosikeistamme eli Pesto-kastike. Käy pastan lisäksi myös kanavoileivän mausteeksi, salaattiin kastikkeeksi (kunhan vähän löysentää), lihapullien sisään, uunikanan tai -lampaan kuorrutteeksi jne. Paljon voi soveltaa ja meillä yleensä tehdäänkin aika iso kulhollinen. Sitten syödään kunnes kyllästytään ja siirrytään seuraavaan.
Tarvitset :
- 2 nippua basilikaa
- 2 kourallista pinjansiemeniä (paahdettuina tai ilman paahtamista - makuasia)
- 2 kourallista parmesaaniraastetta
- hyppysellinen merisuolaa - voi jättää poiskin, jos kokee,että parmesaanista tulee tarpeeksi suolaisuutta
- tilkka sitruunamehua
- oliiviöljyä maun mukaan. Jos laittaa enemmän öljyä saa löysempää ja vähemmällä päinvastoin ;-)
Laita kaikki muut ainekset kuin öljy tehosekoittimeen ja pyöräytä hetki. Lisää öljyä tehosekoittimen käydessä, kunnes saat haluamasi koostumuksen.
Tässä vielä kuva, mihin viimeksi laitettiin. Ruokalusikallinen riittää hyvin kuvassa näkyvän pastan maustamiseen. Tomaatti taasen on basilikan paras kaveri ja tuoreet kirsikkatomaatit raikastavat annosta mukavasti.