Katkarapupastan kastike tarkoittaa meillä yleensä pakastetuista katkaravuista kerman avulla luotua kastiketta. Tämänkertainen versio on hiukan työläämpi, mutta lopputuloskin on sitten ihan jotain muuta...

Vuoden alun kunniaksi (ja pakkasen ja kaappien pursutessa) aloitimme "cuisine de placard" eli kaappikokkauksen kauden. Tarkoituksena siis on tutkailla, mitä kotoa löytyy jo valmiina ja selvitä mahdollisimman pienin ruokaostoksin.  Hauskaa ja kukkarokin kiittää. Oma luovuuskin saa taas mukavaa treeniä.

Kotoa löytyi :
- pakkasesta kuorellisia katkarapuja ja mustekalarenkaita
- kaapista valkosipulia ja sipulia, tomaattipyreetä, pienen valkoviinipullon loppu, mausteita, soijakastiketta, sokeria, oliiviöljyä
- jääkaapista parmesaania
-  Spagettipurkkikin oli täynnä.

Ostettiin siis chili, korianteria ja pieni purkki creme fraichea.

Tässä lopputulos. Maistuu muuten huomattavasti herkullisemmalta kuin miltä näyttää.Kahdelle nälkäiselle aikuiselle. Teimme lapsille kaiken varalta muuta (kalapuikkoja pakkasesta), mutta ainakin esikoinen kyllä tykkäsi maistaessaan.

Kuori katkaravut (n.15kpl) ja ota päät ja kuoret talteen.
Silppua puolikas sipuli. Sulata nokare voita kasarissa ja kuullota sipulit sekä katkarapujen kuoret siinä. Lisää hitunen cayennepippuria ja tomaattipyreetä ja kiehauta. Kaada joukkoon valkosipuli ja anna poreilla hetken aikaa.
Siivilöi kastike.

Tässä vaiheessa me lähdimme ulos ja kastike jäi odottamaan. Palatessamme laitettiin pastavesi kuumenemaan ja tehtiin kastike loppuun.

Murskaa pari valkosipulin kynttä ja yksi punainen chilipalko. Sekoita joukkoon hitunen öljyä, että saat tahnamaisen seoksen. Kuumenna tahna kasarin pohjalla. Kaada joukkoon kastikepohja, kuumenna. Lisää ranskankerma ja kuoritut katkaravut. Kuumenna taas. Maista ja lisää tarpeen mukaan ripaus sokeria ja soijakastiketta.

Nosta spagetti lautaselle, kaada kastiketta päälle. Ripottele vielä parmesaaniraastetta, korianterisilppua ja uunissa kypsennetyt mustekalarenkaat.