Se on sitten juhannusaatto. Kelistä on luvattu varsinkin illalla aika kamalaa. Nyt toistaiseksi pilkistää vähän aurinko. Toivottavasti se jatkaa esiintymistään :-)

Hauskaa juhannusta kaikille !

Seuraava resepti maistuu varmasti sekä juhannuksena että muulloinkin.

Minulla on menossa munakoisokausi. Kastikkeena, rullina, pastan kera - kaikki kelpaa. Viimeisimpänä silmiin osuivat Delicious-lehden heinäkuun numerosta täytetyt munakoisot Rick Steinin tapaan. Tuo heinäkuun numero on siis se tällä hetkellä myynnissä oleva. Ilmeisesti tarkoituksena on lukea reseptit kesäkuussa ja sitten tehdä heinäkuussa... en minä tähän rytmiin ole muuta selitystä keksinyt.

Mutta siis ne munakoisot. Lampaan jauheliha sopii tähän reseptiin kuin nenä päähän. Manchego-juuston korvasin parmesaanilla, mutta sehän ei haitannut sitten yhtään. Herkkua, eikä kovin vaikeaakaan. Vähän tietysti täytyy tehdä normaaleja reseptejäni enemmän eri vaiheita, mutta se kannatti. Herkkua myös seuraavana päivänä lämmitettynä.

Seurana oleva salaatti on vanhaa perua ja ohje löytyy täältä.

 

Aikaa kului runsas puoli tuntia valmisteluun ja saman verran yhteensä uunissa...

oliiviöljyä

puolikas sipuli hienonnettuna

pari valkosipulin kynttä hienonnettuna

puolikas punainen paprika pieninä kuutioina

1/2 tl jeeraa

1/2 tl kanelia

1/4 tl muskottia

1/2 tl savustettua paprikajauhetta

kuivattua chiliä hyppysellinen

300g lampaan jauhelihaa

3 rkl paseerattua tomaattia

suolaa ja pippuria

parmesaania raastettuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoisot puoliksi pitkittäin ja viiltele hedelmäliha ristikoksi. Laita pellille, ripottele päälle suolaa ja valuta oliiviöljyä ja paista uunissa n. puoli tuntia.

Paista paprikaa, sipulia, valkosipulia ja mausteita pannulla midolla lämmöllä n 10min. Lisää lampaan jauheliha ja ruskista kevyesti. Lisää paseerattu tomaatti ja anna kypsyä vielä muutaman minuutin ajan.

Ota munakoisot uunista ja kaiverra suurin osa hedelmälihaa pois. Leikkaa se pieniksi paloiksi ja sekoita jauhelihan kanssa. Laita lihaseos munakoisopuolikkaiden sisälle ja ripottele päälle raastettua juustoa.

Paista uunissa vielä vajaat kymmenen minuuttia kovemmalla lämmöllä (220 astetta), kunnes juusto on sulanut ja pikkuisen ruskistunut. Anna levätä hetken ennen kuin tarjoilet ja minusta nämä ovat itse asiassa parhaimmillaan vähän haaleaksi jäähtyneinä.