Basilikasta tulee jotenkin ihanan kesäinen olo, vaikka sen tuoksun ja maun tuottaisikin kaupan kasvihuonekasvatti. Pesto on yksi helpoimpia ja herkullisimpia tapoja saada kesä keskelle talven ruokapöytää.

Pesto

Sekoita tehosekoittimiessa tai yleiskoneella tai sauvasekoittimella ja hiero morttelissa yhteen :

nippu tai kaksi basilikaa

ISO kourallinen parmesaania

kourallinen pannulla pikaisesti paahdettuja pinjansiemeniä

Sido kastikkeeksi oliiviöljyllä

Sekoita pastan sekaan ja tarjoile lisäparmesaanin, pinjansiementen ja jonkun tuoreen kera. Tomaatin ja basilikan liittohan on tunnetusti taivaassa solmittu, joten ainakin tuota punaista herkkua kannattaa vierelle asetella, mikäli näin talviaikaan sattuu löytämään syötäväksi kelpaavaa.(Viime aikoina hollantilaiset terttutomaatit ovat olleet ihan siedettäviä)