Juhlaruokaa juhlapäivälle. Stockmannilta tarttui mukaan pieniä kananpoikia (valmiiksi marinoituina tällä kertaa - persiljaa, valkosipulia ja sitruunaa). Kokonaisten lintujen syöminen tuntuu sopivan itsenäisyyspäivään - tulee jotenkin sellainen olo, että on linkissä esi-isiin, jotka maaseudulla raa'alla työllä ja sisulla elantonsa hankkivat. Nykyihmiselle kun tuossa linnun lautasella paloittelussa ja luiden imeskelyssä on jotain hurjan alkukantaista.

Joo, vähän väsyttää raskaan aterian jälkeen (piparit ja sinihomejuusto ja nougat päätivät muutenkin tuhdin aterian) Lienee parasta siirtyä itse reseptiin.  Tämän kanssa ei itse kokkaamisessa kyllä pääse väsymään. Uuni kun tekee suurimman työn.

 

Pistin marinoidut kananpojat 220 asteiseen uuniin noin tunniksi seuranaan valkosipulinkynsiä (kuorineen), sitruunalohkoja ja voinokareita. Aiemmin olin jo valellut oliiviöljyllä.

Kuorittuja perunoita kypsensin ensin höyrykeittimessä ja kieritin sitten kulhossa voin, oliiviöljyn ja mannaryynien seassa. Sitten vaan uuniin kanan seuraksi viimeiseksi puoleksi tunniksi.

Oli meillä toki salaattiakin, mutta se syötiin jo eturuokana.

Ja loppuun vielä toivotukset

 

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille !