Sophie Dahlin kirjassa on myös herkulliselta kuulostava päärynäsosemuffinssien ohje. Koska jääkaapissa oli vielä omenahillopurkin pohja jäljellä, piti reseptiä tietysti soveltaa. Herkullisia muffinsseja tulikin ja ihanan kuohkeita, mutta vähän tuppasivat tarttumaan papereihin kiinni. Todennäköisesti ihan vaan sen takia, että rasvaa ei ole mukana ollenkaan ja hillon sokeri varmaan karamelisoitui. Seuraavana päivänä paperit irtosivat jo helpommin - vähän tietysti kuohkeuden ja pehmeyden kustannuksella.

Omenahillomuffinssit omenasiivukoristeila

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl kanelia

1/2 tl muskottipähkinää

1 1/4 kuppia (taas se vähän yli 2 dl kuppi) spelttijauhoja (löysin näitäkin CIty Marketista)

1 1/2 kuppia kauraryynejä

1 kuppi omenahilloa

4 valkuaista kevyesti vatkattuina

1/2 kuppia jugurttia

puolikkaan omenan siivuja päälle koristeeksi

Kuumenna uuni 190 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita varovasti taikinaksi. Laita taikina muffinssivuokiin (jos et halua käyttää paperisia vuokia - muista voidella !)  Asettele omenasiivut päälle koristeeksi.

Paista uunissa 25-30 min, kunnes muffinssit ovat kauniin ruskeita.