Kiirettä pitää näin kesälomalla, mutta yhden piirakan sentään ehdin tuossa reissujen välissä pyöräyttämään. Pihalla kasvaa rehottaa timjami ruukussa ja kaupassa oli ihanan näköisiä vadelmia. Siispä testaukseen päätyi Delicious-lehdestä pongattu vadelma-timjami- vaniljakiisselipiirakka.

Hyvää oli, vaikka timjami olisi saanut kyllä maistua vielä enemmänkin. Eli kannattaa varmaan lisätä sitä hiukan enemmänkin kuin nuo muutamat reseptissä mainitut oksat.

Näillä määrillä tuli tosi iso piirakka, eli kannattaa vähentää vaikka kolmannes normaalikokoiseen piirakkaan.

3 kananmunaa + 3 keltuaista

2 dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2 tl Maizenaa

7dl kermaa +  2dl maitoa

6 timjaminoksaa

1/2 l vadelmia

 

pohja :

150g voita

2 dl sokeria

4 keltuaista

vajaat 5 dl jauhoja

hyppysellinen suolaa

Vaahdota pohjan voi ja sokeri ja lisää sitten vähitellen joukkoon keltuaiset. Lisää suola ja jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita jääkaappiin kovettumaan elintarvikemuoviin käärittynä.

Laita lämpiämään uuni 200 asteeseen. Leikkaa pohjataikinaköntästä ohuita siivuja ja peitä niillä voideltu piirakkavuoka ohuelti. Tasoita saumakohdat ja pistele haarukalla. Laita hetkeksi jääkaappiin kylmenemään. Tämä auttaa siihen, ettei taikina kutistu ja reunat valu, vaikkei pistäisikään kuivia herneitä tai papuja pohjan suojaksi kun se paistetaan uunissa n. 15min ajan.

Vatkaa täytteen munat, keltuaiset, sokeri, vanilja ja Maisena sekaisin kulhossa. Kuumenna kerma ja maito muutaman timjaminoksan kanssa kasarissa melkein kiehuvaksi ja kaada munaseoksen päälle. Sekoita ja siivilöi pohjan päälle vuokaan.

Laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Levitä täytteen päälle vadelmia sekä loput timjamista (vain lehdet, ei varsia). Paista kunnes pinnassa muutama rusehtava kohta. (30-40min uunista ja piirakan koosta riippuen).

Tarjoile haaleana ja ripottele päälle vielä tuoreita vadelmia.

 Täytettä jäi yli, joten tein aamuksi meille pienet kiisseliannokset...