Isäntä kävi tuossa Pariisissa työmatkalla ja täydensi samalla herkkukaapin sisältöä. Meillä tosin tuo kaappi tyhjenee aina yhdessä hujauksessa ja niinpä tänä viikonloppunakin nautiskeltiin kaapin antimista.

Alkuruoaksi oli hanhenmaksaa ja chilihilloa (Piments d'Espelette- lajikkeesta) toastin päällä ja muutama vihreä lehti.

IMG_0673.jpg

Hanhenmaksaahan löytyy Suomestakin, mutta yleensä purkeissa olevat ovat sellaisia vaahtosekoituksia, joista ei alkuperäistä makua enää oikein saakaan.. Kokonaisena purkkiin tungettu maistuu oikeammalta.

Pääruoan kanssa jatkettiin lintulinjalla eli viikunoita ja ankan rintafilettä.

IMG_0677.jpg

Osaa viikunoista oli liotettu jo hunajan, balsamiviinietikan ja savukyljen sekoituksessa ennen pannulla kypsentämistä.

IMG_0667.jpg

Herkkua molemmat ruokalajit, varsinkin Sauternes-viinin kera nautittuna.

IMG_0669.jpg

Jälkiruoaksi oli sitten sitä jo aikaisemmin esiteltyä juustokakku"kaunotarta".

Ja ihmettelijöille selvennettäköön, että tämä ei tosiaankaan ole meillä ihan jokapäiväistä tai edes joka viikonloppuista herkuttelua vaan näin juhlistettiin bloginpitäjän viikolla olleita synttäreitä.